Home » Op maat gemaakt voor efficiëntie: GM Recycling levert gloednieuwe vaste GIPO-breekinstallatie aan O.B.B.C.

Op maat gemaakt voor efficiëntie: GM Recycling levert gloednieuwe vaste GIPO-breekinstallatie aan O.B.B.C.

  Op maat gemaakt voor efficiëntie: GM Recycling levert gloednieuwe vaste GIPO-breekinstallatie aan O.B.B.C.

  Om de output van haar breek- en betoncentrale te verhogen, heeft O.B.B.C. besloten om een deel van hun productielijn te vervangen door een geavanceerde vaste GIPO-breekinstallatie. Als een KMO gevestigd in Oosterzele staat O.B.B.C. bekend om haar toewijding aan een circulaire economie en duurzame bouwpraktijken. Het snel en nauwkeurig verwerken en recycleren van grote volumes grond en puin is daarom essentieel. De afgelopen maanden heeft GM Recycling deze installatie volledig op maat gemaakt en zelf op locatie geïnstalleerd.

  Deze nieuwe vaste GIPO-breekinstallatie is een indrukwekkend staaltje technologie, volledig elektrisch aangedreven en voorzien van een zelfdragende structuur, wat zorgt voor stabiliteit én mobiliteit. Met een gewicht van maar liefst 70 ton en een voedercapaciteit van 6,5m³ is deze installatie ontworpen voor optimale prestaties. Bovendien is het apparaat uitgerust met een bepantserde voeder en een verlengde, dubbeldekse voorzeef voor efficiënt zeven en breken.

  Eén van de meest opvallende kenmerken van de vaste GIPO-breekinstallatie is de zware gesloten rotor met dubbele oplas, die zorgt voor het krachtig breken van het mariaal. Met een derde scherm voor het extra fijn breken van het mariaal en een geïntegreerde controlecabine voor eenvoudige bediening, biedt deze installatie maximale flexibiliteit en gebruiksgemak.

  Daarnaast zijn platforms rondom de machine geïnstalleerd voor gemakkelijke toegang en onderhoud, terwijl een trilgoot onder de rotor zorgt voor een optimale uitwerphoogte van het gebroken materiaal. Een zelfgemaakte GM-blower, geïnstalleerd op de overmaat, maakt de cirkel rond in het recycleren van duurzaam puin zonder onreinheden in.

  Door te investeren in deze geavanceerde vaste GIPO-breekinstallatie van GM Recycling, toont O.B.B.C. dat het voluit wil gaan voor innovatie en duurzaamheid. De installatie is niet alleen ontworpen voor maximale prestaties, maar het is ook gebruiksvriendelijk en vergt veel minder snel reparatiewerken, waardoor downtime tot een absoluut minimum beperkt blijft. Dankzij de samenwerking met GM Recycling kan O.B.B.C. nu efficiënter opereren, waardoor ze hun positie als een voorloper in de sector versterken.